Så här kunde ett hem se ut under bronsåldern. Foto: Vitlycke Museum

Bronsåldersfestival på Vitlycke museum

Utställning och ”modevisning” med tidstypiska kläder

2024-08-29 För första gången har Vitlycke museum i Tanums kommun arrangerat en festival i form av en bronsåldersvecka. Museet hade bjudit in utställare som sålde varor och själva gick i egna bronsålderskläder och pysslade med tidstypska hantverk.

Direkt när man kom in genom dörren, slogs man av att det var något på gång. Det var många besökare, från bland annat Tyskland, Norge och Danmark och såklart även svenskar. I ”Musei-hallen” kryllade det av människor som tittade på en massa souvenirer, det är en livlig butik. Caféet är populärt och serverar kalla och varma drycker, smörgåsar och bakverk. Vi fick oss en pratstund med Emma Backelin, Museipedagog på Vitlycke.

Emma berättade att det just då, 20–25 augusti hölls en Bronsålderfestival för första gången på Vitlycke. Det var ett arrangemang som uppmärksammade att det nu är 30 år sedan som området i Tanum blev utsett till ett av Sveriges 15 världsarv.

Under Bronsåldersveckan hade Vitlycke bjudit in utställare som sålde varor och ”real actors” som de kallar de som bar sina egna Bronsålderskläder och pysslade med tidstypiska hantverk.

 

Läs mer om Vitlycke och bronsåldern! Prenumerera på tidningen Västsverige eller köp ett lösnummer!

Psst… Du vet väl att lösnummer finns både som E-tidning och Papperstidning!

Publicerad:
Catrine Blad,
Nyhetsarkiv