På scenen hittade man husbandet Örongodis som är välkända bland de flesta besökarna. De bjöd på både fartfylld och stämningshöjande musik. På keyboard Anders Josefsson, på Gitarr Svempa Johansson, trummor Per-Tommy Bygde, gitarr Lennart Johansson och på bas Olle Grevhammar. Foto: Jeanette Henriksson.

Soffan förebygger ofrivillig ensamhet

Firade femårsjubileum med tårta och musik

2024-09-12 Tidningen Västsverige åkte till Sofiero i Ljungskile där träffpunkten Soffan firade femårsjubileum. Vi möttes av en pyntad lokal fylld av glada besökare.

Mitt bland sorlet träffade vi på Ingemar Nordmark som är aktiv i föreningen Mötesplats Soffan. Han berättar att allt började för fem år sedan då Ann-Charlotte Gustafsson (UP), dåvarande ordförande i socialnämnden, fick i uppdrag att få till en mötesplats i Ljungskile, för det fanns ingen plats på den tiden, där äldre kunde samlas och träffas.

–Hon fick då kontakt med Sten- Åke Lyngstam som blev vår första ordförande. Utifrån det gick medlemmar från fem olika föreningar ihop och startade Mötesplats Soffan, berättar han.

”Hajkon-tajkon”

Han berättar vidare att efter det så har de jobbat på för att utveckla mötesplatsen och han berättar att matsalen på Sofiero hade stått tom i några år.

Läs hela artikeln! Köp ett lösnummer av Tidningen Västsverige! Psst… du vet väl att tidningen finns både som papperstidning och digitalt?

Publicerad: Uppdaterad:
Jeanette Henriksson,
Nyhetsarkiv