Det är tur att Suzette Börjesson lät sig övertalas att bli tatuerare. Hon har egen studio och hoppas kunna tatuera på heltid i framtiden. Foto: Annika Grundberg

För tatueraren Suzette är det lättast att uttrycka sig i bilder

”Vanligaste motiven är namn och födelseår”

2024-09-12 För Suzette Börjesson har det alltid varit enklast att uttrycka sig genom bilder. Ända sedan hon var riktigt liten har hon ritat och målat. Men att hon skulle bli tatuerare var inte självklart. Hennes bild av hur en tatuerare ska vara och hur hon själv är stämde inte alls överens.

Bland utställare som säljer allt från strumpor och tygblöjor till stora maskiner som fäller träd och klyver ved hittar vi Suzette Börjessons monter på Bondens dag på Backamo. Här har hon ställt upp sin tatuerarbänk och på väggarna finns prov på hennes talang att fånga verkligheten i bilder. På britsen ligger en kvinna och blir tatuerad så det blir till att vänta en stund på intervjun. Suzette är från Ucklum och till vardags finner man hennes tatuerarstudio ovanpå familjens stall.
– Från början ville jag inte alls bli tatuerare fast folk tjatade på mig, berättar hon när kunden lämnat montern med sin pinfärska tatuering.
– Jag hade själv inga tatueringar och det har jag fortfarande inte. Jag lyssnar inte på hårdrock eller klär mig i svart, säger hon.
Men så tog mamma Carina saken lite i egna händer och gav Suzette en tatueringsmaskin i julklapp.
– Jag blev förbannad för jag ville ju inte. Jag hade den i en låda i tre år innan jag tog upp den och testade.

Läs hela artikeln i Tidningen Västsverige! Du vet väl att du kan köpa lösnummer både digitalt och i pappersform!

Publicerad: Uppdaterad:
Annika Grundberg,
Nyhetsarkiv