Svenska Kryssarklubbens engelska kutter Gratitude möter tremastade skonaren Westkust under seglingen i Björkörännan under lördagen. Foto: Göran Nyberg

Norska Mohawk tog segern igen

Labra vindar i Västkustskutornas höstsegling

2024-10-10 Västkustskutornas avslutande skutträff i helgen med seglingen som startade och slutade i Björkö hamn, kunde genomföras i måttliga till svaga vindar. Först i mål i den stora klassen var norska Mohawk med lilla Laura på andra plats.

18 båtar och 310 deltagare slöt upp för den avslutande skutträffen för Västkustskutorna som denna gång hölls på Björkö. Att Svenska Kryssarklubben denna gång ställde upp med alla sina tre båtar, Gratia, Gratitude och Atlantica, gjorde sitt till i sammanhanget. För andra året i rad var Gratitude med som ”barnbåt” där hela familjer kunde mönstra på.

Skepparmöte

Som vanligt samlades man i Björkö hamn på fredagen med uppladdning, genomgångar och skepparmöte där seglingsledningen meddelade bana och seglingsregler. Man seglade i två olika klasser där ”tungseglarna”, bestående av tremastarna Ingo från Göteborg och Westkust från Edshultshall som samsades med tvåmastaren Kvartsita i…

Läs hela artikeln och se alla bilder i nummer 41 av Tidningen Västsverige! Psst… Lösnummer går att köpa både digitalt och som papperstidning!

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv