Kicke Gustawson med ardennern Elbonid hade fullt upp att köra besökare i sin vagn. Från Vargön kom Holger Bengtsson med sin T-ford. Foto: Sabina Hansson

1800-talstema utanför museet

Fridamäss i Vänersborg med många aktiviteter

2024-09-11 Den årligen återkommande Fridamässen i Vänersborg bjöd på en mängd aktiviteter. Bland annat en tidsresa till en gången tid med 1800-tema i aktiviteterna utanför museet, traditionsenliga kläder och körning med häst och vagn.

Den årliga Fridamässen äger rum sista helgen i augusti av tradition och så även i år. Den pågick från torsdag till lördag, som bjöd på lejonparten av alla aktiviteter. Tårtlotteri, Grand Prix med radiostyrda bilar och pubafton i Folkets Hus var en del av aktiviteterna. Dessutom var det ponnyridning i plantaget, och mc-klubben visad upp sig på torget. Utanför Vänersborgs museum var det som tidigare år 1800-tals tema på lördagen. Där bjöds det på varieté, musikunderhållning, repslagning och närproducerat från olika gårdar.

Från Vargön kom Holger Bengtsson med sin fina T-ford.  Från Skogssäter kom Kicke Gustawson med sin ardenner Elbonid och körde häst och vagn, och många, både barn och vuxna, passade på att känna på detta historiska transportmedel. Dessutom gynnades arrangemanget av ett strålande solsken.

Text & bild  Sabina Hansson

Publicerad:
Nyhetsarkiv