Ett antal traktorparader genomförs under Bondens och skogens dagar. Och alla ekipagen presenteras av Jerry Nerstrand. Här intervjuar han Daniel Axelsson från Kareby om hans gamla traktor. Bild från 2018. Arkivfoto: Göran Nyberg

Bondens dag på Backamo gör comeback

2024-08-29 Efter ett uppehåll på fyra år är det åter dags för populära Bondens och skogens dag på Backamo. Samtidigt firas 300-årsjubiléet av Backamo som militärt område. Besökare kommer att få ta del av en härlig mix av militära parader, maskiner, knallar och hantverk.

Jerry Nerstrand har i många år varit ordförande och drivande i Kulturföreningen Bondens dag men lämnar i år över stafettpinnen, och ansvaret för arrangemanget, till Linda Fuxvall.

– Jag har hållit i Bondens dag under ett stort antal år och lagt ner enorma mängder med jobb så nu är det dags för någon annan att ta över. Det är dags för nya krafter att ta vid, säger han när Tidningen Västsverige träffar honom och Linda veckan före Bondens och skogens dagar.

Anledningen till att arrangemanget haft en paus under fyra år beror på pandemin och därefter raset på E6. Men nu är det dags igen.

– Vi tog beslutet om att i skulle köra väldigt sent. Det var när informationen kom att E6 skulle öppna igen till sommaren, det var i april, maj någon gång. Vi hade förberett en del men vi meddelade inte för än då att vi kör, förklarar Linda som haft en intensiv sommar utan så mycket till…

Läs mer om evenemanget Bondens dagar! Prenumerera på tidningen Västsverige eller köp ett lösnummer! Psst… Du vet väl att lösnummer finns både som E-tidning och Papperstidning!

 

Publicerad:
Annika Grundberg,
Nyhetsarkiv