Simone Olofsson, verksamhetschef på Folkets Hus och Åsa Nord, ordförande i föreningen, berättar att det anonyma tipset som fick media att felaktigt skriva att Folkets Hus skulle gå i konkurs, satte förening- –Viförsökerattbyggaupp man valde att vara öppen en i en mycket svår situation. Foto: Jeanette Henriksson

Folkets Hus – en plats där drömmar får liv

Men man är rädd för att kommunen bryter ner kulturen

2024-10-03 Tidigare rubriker om att Folkets Hus är i konkurs är något de aktiva inom föreningen starkt vill dementera. Åsa Nord, ordförande i föreningen och Simone Olofsson, verksamhetschef på Folkets Hus, berättar att det anonyma tipset som fick media att skriva om att Folkets Hus var i obestånd, satte fören- ingen i en mycket svår situation.

För vem vill boka konferens eller hyra en lokal av någon som enligt uppgift är på väg mot en konkurs? Dessutom har de ekonomiska stöden från kommunen dragits in helt. Något föreningen menar gjorts på godtyckliga grunder.

– Vi fick heller inte bemöta det anonyma tipset. Vi fick uttala oss, men bara som en liten faktaruta i tidningen. Det kändes väldigt konstigt och vi har funderat mycket på vem som tipsat och som vill oss illa. Vår verksamhet vänder…

Läs hela artikeln och se alla bilder i nummer 40 av Tidningen Västsverige! Psst… Lösnummer går att köpa både digitalt och som papperstidning!

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv