Vilmer Jendevi och Emma Esbjörnsson, vann pris för bästa film på Frame Filmfestival med filmen "Ni har sett mig förr”. De 8000kr de vann i prispengar kommer de använda till att producera mer film. Foto: Ann-Charlotte Rugfelt Ferm

Har ni sett mig förr?

En annorlunda film om ensamhet

2024-09-26 Den 11 till 14 september ägde Frame Filmfestival rum i Göteborg och festivalen avslutades med en prisutdelning där 26 priser delades ut. Tidningen Västsverige har träffat pristagarna i ”mellanvikt” Vilmer Jendevi och Emma Esbjörnsson, som vann pris för bästa film.

Emma berättar att hon och Vilmer träffades när de började i samma teatergrupp för nio år sedan och fann varandra i det. Efter ett tag så började de med film tack vare en kortfilmstävling som kulturskolan anordnade. Emma började med teater i kulturskolan redan som sexåring och gick sedan i samma grupp fram tills hon nyligen började på teaterlinjen på gymnasiet och flyttade till Göteborg. 

– Jag vill fortsätta med det här. Det roligaste tycker jag är att stå på scen. Så i första hand vill jag hålla på med teater även om jag tycker att film också är roligt, säger hon. 

Hur känns det att ha vunnit det här priset?

– Det känns helt sjukt. Alltså det känns verkligen jätteroligt.

Plaststolar

Vilmer berättar att han precis som Emma har hållit på med teater på kulturskolan. Han går nu på teaterlinjen på Sinclair i Uddevalla. Han berättar att han…

Läs hela artikeln och se alla bilder i nummer 39 av Tidningen Västsverige! Psst… Lösnummer går att köpa både digitalt och som papperstidning!

 

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv