Göran Nyberg skriver att vildsvin bör hanteras i Sverige på samma sätt som de gör i Norge.

LEDARE: Våga ta beslut om både vildsvin och varg

Igår 02:44 Vildsvinen i Sverige återinfördes till Sverige för några tiotals år sedan efter att en gång varit utrotade från vårt land. Det skedde inte genom någon naturlig invandring utan det var jägare som gärna ville ha något mer att jaga. Kanske någon markägare som vill marknadsföra någon aktivitet med vildsvinsjakt.

Självklart stannade de inte där de en gång placerades. Sakta till en början, utan att ställa till problem för tillräckligt många, men väldiga problem för en del och då framförallt den gången jordbrukare.

Successivt har stammen därefter nästan explosionsartat växt till sig och nu är det förutom jordbrukarna väldigt många villaägare som får se sina trädgårdar förstörda av vildsvinens bökande efter föda. En och annan fotbollsplan har också förstörts.

Men den svenska riksdagen står uppenbarligen handfallen inför denna farsot som drabbat vårt land. Annat är det i Norge. Där är det nolltolerans. Alla vildsvin som beträder norsk mark skall skjutas. Vad säger och vill egentligen Sveriges Riksdag. Hur ser de…..

Läs hela artikeln & många fler i nummer 42 av Tidningen Västsverige!

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv