Bild från Ljungskile SKs senaste match mot Rosengård. Foto: Josephine Jonäng

LSK byter tränare efter tuff period

2024-08-29 Ljungskile SK, en fotbollsklubb känd för sin snabba klättring i seriesystemet kämpar med tufft motstånd och nu gör de förändringar i ledarstaben.

Ljungskile SK som det skrivits om i historieböckerna för sin extremt snabba klättring i seriesystemet har det tufft just nu. Den 98 år gamla klubben tog sig på sju år från division 5 till Allsvenskan på 90-talet. År 2008 var drömmen för herrsidan sann igen då orten med knappt 4000 invånare ännu en gång hade ett fotbollslag som spelade i Sveriges högsta liga. Under slutet av 2010-talet satsas de ordentligt på damlaget som ger resultat. Laget vräker in mål och klättar sig upp från division 4 till division 1.

I lördags spelade de båda numera division 1-lagen varsin match med målet att lyckas ta 3 poäng. Ljungskiles damlag hade en spännande match mot Kungsbackas Onsala. LSK började starkt med Jennifer ”Jeje” Johansson som ledde laget till en tidig ledning med hela två mål. Tyvärr lyckades de inte behålla försprånget och matchen slutade 2-3 till Onsala på Rydets idrottsplats.

Herrlaget hade det ännu tuffare i sin hemmamatch mot FC Rosengård…

Läs mer om vem som blir ny tränare för LSK! Prenumerera på Tidningen Västsverige eller köp ett lösnummer! Psst… Du vet väl att lösnummer finns både som E-tidning och Papperstidning!

Publicerad: Uppdaterad:
Josephine Jonäng,
Nyhetsarkiv