Johan Trouvé glädje åt beslutet om den nya järnvägen mellan Göteborg och Borås. Foto/montage: Västsvenska handelskammaren

Milstolpe för Västsverige

Järnvägen Göteborg-Borås avgörande gör regionen

2024-09-05 Västsvenska Handelskammarens VD Johan Trouvé menar att beslutet om järnvägen Göteborg – Borås är ett av de viktigaste för vår region någonsin. Och han hoppas på mer.
–Förhoppningsvis har vi ett beslut om en fortsättning till Jönköping och Linköping redan innan den nu beslutade järnvägen är klar 2038, säger han.

–Det är väldigt positivt det som hänt i förra veckan. Även om det är en bit kvar så har vi nu kommit långt i att få fram ett definitivt klartecken för banan, säger Johan Trouvé i en kommentar till Tidningen Västsverige.

Är det ett slutgiltigt regeringsbeslut du tänker på?

Nej, det ser jag er som formalia. Men sedan skall beslutet fattas i de olika fullmäktigeförsamlingarna i kommunerna. Det ska samlas lite beslut på rad innan allt definitivt är på plats. Det är egentligen formalia det också men…

Läs vidare om hur järnvägsplaner i fler delar av Västsverige! Köp ett lösnummer av Tidningen Västsverige, digitalt eller i pappersform!

Publicerad: Uppdaterad:
Göran Nyberg,
Nyhetsarkiv