BIR (bäst i ras) på fredagen i full storm Samkas Mispel Milladatter ägare Gabriela Marsh dansk svensk gårdshund. Och BIM (bäst i motsatt kön) Mio ägare Eva Bjurström. Fotot: Josefin Hedram

Nationell utställning i Backamo

2024-08-29 Under föregående helg arrangerade Västra kennelklubben en nationell hundutställning i Ljungskile, där Backamo lägerplats fylldes av hundar, utställare och besökare trots det dåliga vädret. Tillställningen erbjuder en möjlighet för hundägare och uppfödare att få sina hundar bedömda av kunniga domare och är en viktig del av hundvärlden i Sverige.

Ljungskile bjöd på minst sagt spännande väder när Västra kennelklubben arrangerade sin nationella hundutställning där under föregående helg. Tillställningen är inte bara en möjlighet för uppfödare och hundägare att få sin hundar bedömda av duktiga och kända domare, utan det är även en familjedag och trots det dåliga vädret fylldes Backamo lägerplats av både hundar, utställare och besökare.

Västra Kennelklubben är en av Svenska Kennelklubbens största länsklubbar. Klubben arrangerar utställningar, kurser och utbildningar och andra aktiviteter. Västra Kennelklubben är en del av Svenska Kennelklubben, hundägarnas riksorganisation och företräder alla hundar och hundägare i Sverige. Med sina 300 000 medlemmar är de en av landets största intresseorganisationer. Deras mål är att sprida information, utbilda och väcka debatt – men framförallt att visa på den stora glädjen och nyttan med att ha hund.

Läs mer om Hundutställningen! Prenumerera på tidningen Västsverige eller köp ett lösnummer! Psst… Du vet väl att lösnummer finns både som E-tidning och Papperstidning!

Kärleken till sin hund är det största, menar Petra och kramar om sin hund med smeknamnet Einar. Foto: Gabriella Marsh

Publicerad: Uppdaterad:
Jeanette Henriksson,
Nyhetsarkiv