Foto: Johannes Wieberg

Tuffa seglingar om Ägirskölden

Årets kosterseglingar fick spridas över två helger

2024-09-12 Årets seglingar om de anrika vandringspriserna Ägirskölden och Kosterpokalen har avgjorts vid Framnäs på Björkö. K6:an Grace såg till att få sitt namn inskrivet i Ägirskölden och Västan av samma båttyp tog hem Kosterpokalen.

Årets seglingar om Ägirskölen och Kosterpokalen var planerade till helgen 23-24 augusti och på lördagen seglades det om Ägirskölen i ganska hård vind i vattnen mellan Björkö och Hisingen. På Björkö och närmare bestämt på Framnäs har SS Fram sitt seglingsmecka med bryggor, båtplatser, verkstads- och lagerutrymmen samt den fina Rotundan med sin cirkelformade samlingssal högt placerad på berget med utsikt över stora delar av Göteborgs skärgård.

Många kappseglingar för olika båttyper hålls här och sedan många år arrangeras Ägirskölden för K6:or och Kosterpokalen för kosterbåtar över huvud taget. Längre tillbaka hade man de här kappseglingarna runt om i Bohuslän, inte minst i Uddevalla där Ägirskölden en gång instiftades av föreningen där och i denna tävlar enbart…

Läs hela artikeln! Köp ett lösnummer av Tidningen Västsverige! Psst… du vet väl att tidningen finns både som papperstidning och digitalt?

Publicerad: Uppdaterad:
Göran Nyberg,
Nyhetsarkiv