Elving Andersson (C) är starkt kritiskt till kommunens agerande rörande skolskjutsarna och tycker att det är ett svek mot barn, ungdomar och även vuxna på landsbygden. Han menar också att nuvarande majoritet hade en chans att ändra på beslutet, men valde att inte göra det och att de därför har ett fullt politiskt ansvar. Foto: Jeanette Henriksson

Upphandlingen av skolskjutsar kan vara felaktig

Konkurrensverket vill ge kommunen tre miljoner i vite

2024-09-05 Att det stormar kring skolskjutsarna i Uddevalla har väl ingen missat. Men hur blev det så? Det började med att Uddevalla kommun la över uppdraget att utföra skolskjutsarna på ett eget bolag, Omnibuss AB, utan att göra någon upphandling, då man menar att det inte behövdes när det är samma organisation. Men det överklagades och Konkurrensverket har granskat kommunens agerande.

Myndigheten har efter granskningen kommit fram till att man inte agerat rätt och vill därför att kommunen ska betala tre miljoner kronor i vite för att de inte följt lagen. Saken är överlämnad till domstol och ännu inte avgjord. Tidningen Västsverige har träffat Elving Andersson (C) som är en före detta politiker i Uddevalla och en av många som reagerat på hur hela ärendet med skolskjutsarna skötts och är starkt kritiskt till kommunens agerande. Han menar att det i slut ändan kommer att kosta mer, samtidigt som barnen och ungdomarna kommer att få mycket mindre för pengarna.

Läs hela artikeln i Tidningen Västsverige! psst… Du vet väl att tidningen finns digitalt samt i papperstidning!

Publicerad:
Jeanette Henriksson,
Nyhetsarkiv