Vincent Banis tog studenten i våras och jobbar nu som säljare. Parallellt med det fortsätter han att sälja kransar, precis som han gjorde i UF-företaget sista året på gymnasiet. Foto: Annika Grundberg

Vincent vill bli världens bästa säljare

Igår 02:47 Att driva UF-företag blev knuffen som fick Vincent Banis i rätt riktning – det är säljare han vill vara. Under sista året på gymnasiet sålde han och några klasskamrater kransar i sitt UF-företag. Ett säljkoncept som han nu låter leva vidare i det egna företaget. Men att sälja kransar är inte det slutliga målet för Vincent Banis, han vill bli världens bästa säljare.
Fakta

 

Under UF-året på gymnasiet kan eleverna delta i UF-mässor i sin region och tävla mot andra UF-före- tag med möjlighet att gå vidare till SM, där vinna- ren i kategorin Årets UF-företag går vidare till EM.

 

Källa: Ungforetagsamhet.se

När det var dags att starta UF-företag hade Nösnäseleven Vincent Banis målet klart. Han ville hitta en säljbar produkt och sälja som bara den. Han fick med sig övriga i gruppen på idén och under ett par månader förra läsåret sålde de mängder av kransar.

När killarna sprang ut på studenten var UF-företaget avslutat och stängt. Men för Vincent Banis innebar det inte slutet. Han startade en enskild firma och har fort…

Läs hela artikeln och se fler bilder i nummer 42 av Tidningen Västsverige!

Publicerad: Uppdaterad:
Nyhetsarkiv